Var finner man designmöbler?

Möbler som har en specifik design och stil finns förstås först och främst i originalbutiken eller hos den designer som har tagit fram dem. Idag kan man dock finna designmöbler på flera olika sätt och genom att ta en titt på olika försäljningsställen så kan man finna de bästa priserna och möblerna som man så gärna vill ha. Det spelar ingen roll om det handlar om IKEA eller en klassisk dansk design – nätet är adressen för den som vill finna det största utbudet till de bästa priserna.

Här finner du designmöbler

Online – Man bör som sagt börja online där allt finns. Du kan snabbt göra en sökning efter en viss typ av designmöbel för att sedan finna de butiker som säljer den. Man kan få information om webbutiker som har möbeln i sitt sortiment samt kontaktinformation till en vanlig butik som kan sälja samma vara. Det går snabbt att jämföra priser och leveranstider och man behöver inte ens lämna sitt hem för att finna rätt designmöbel. Vi på Heminredningsmix.se rekommenderar den lyxiga designbutiken Luceart.se – här finner man god inspiration och utbudet är stort.

Annonser – I annonser så finner man både begagnat och nytt. Privatpersoner kan annonsera om designmöbler som fortfarande är i gott skick eller som är i behov av viss renovering. Du kan se bilder på hur möbeln ser ut eller bli tvungen att besöka säljaren för att ta en närmre titt. Om man bor i samma stad så är detta inget problem annars kan det bli en aning riskabelt och besvärligt att köpa begagnade designmöbler via annonser.

Vanliga butiker – I vanliga möbelbutiker så finner man förstås olika designer samlade på en plats. Det här kan vara det allra enklaste om man känner ett behov av att ta på och testa möbeln innan man handlar den. Det är dock viktigt att inse att vanliga möbelbutiker har begränsningar vad gäller sortiment och priser eftersom de inte får plats med hur mycket som helst i sitt lager och eftersom de måste ta betalt för de kostnader som lager och personal innebär.

I källaren – I din egen källare så kan det finnas fantastiska skatter. Det här är något som folk först inser då de ger det gamla en chans. Du kanske tyckte att det gamla matbordet i furu blivit för gammalt och fult. Om du bara vitlackerar det så har du plötsligt en helt ny möbel som är unik och personlig. Ta därför en titt på vinden eller i källaren. Det kan ju även finnas grannar som har designmöbler som de gärna blir av med, gratis eller för en mindre peng.

På marknaden – Man kan också fynda designmöbler på marknader. Det brukar finnas regelbundna marknader i större städer och bor man på landet så kan man alltid hitta spännande butiker på gårdar. När det blir dags för en marknad så måste man vara förberedd på att hitta möbler som är i kraftigt behov av renovering. Det är det här som är charmen med marknader, men man kan också hitta saker som fortfarande har den ursprungliga prislappen kvar och som inte behöver lagas eller målas om för att vara fina och användbara.