Städa hela huset på en förmiddag

Det kan låta som en dröm att städa hela huset på så kort tid, för de flesta är det ett stort företag. Speciellt när det kommer till de regelbundna storstädningar, som till jul eller på våren. De flesta tycker om att få det riktigt rent och fint hemma till storhelgen, men när vårsolen tittar fram så ser man att det är dags igen.

Cleaning.Vårstädning gör ju också att man sedan kan ta det lite lugnare med hushållsarbetet och istället ta sig tid att njuta av de vackra vår-och sommardagarna. Många anser att sommaren är för kort och om det regnar mycket så försvinner ju ännu mer tid. Så det gäller att utnyttja de dagar man har och samla på sig trevliga minnen, samt lapa kroppen full av sol. Om hemmet är ordentligt rengjort på vårkanten så går det sedan snabbt att underhålla det hela.

Rent på en förmiddag?

Det är roligt att städa tycker många, men långt ifrån alla. Samtidigt så kan det kännas jobbigt om man arbetare utanför hemmet, och kommer hem trött sent på eftermiddag eller kväll. Barnen ska hämtas från dagis och det är dags att laga middag. Det sista någon vill tänka på är en riktig vårstädning. Men samtidigt så vill ju alla ha det rent och fräscht omkring sig och då behövs det en ordentlig storstädning då och då.

Ett alternativ för att få allt rent på bara en förmiddag är genom att anlita en professionell städfirma och låta dem ta hand om det hela. De är snabba och effektiva, faktum är att det brukar bli bra mycket renare än om man gör det själv. Istället för att lägga ner så mycket ork på att städa, när det faktiskt är något som med fördel kan delegeras. Karolf har jobbat med hemstädning i 5 år i Västerås. Tillsammans med dem så kommer familjerna överens om vad som ska göras och när, och sedan är det bara att ta det lugnt. Ofta så är det bäst att lämna över nycklarna och gå iväg till sitt eget jobb, för att sedan komma hem till ett skinande rent hem. Men en del föredrar att stanna hemma, och det är jun naturligtvis också möjligt.

Det viktiga är ju att få det rent och snyggt hemma. Så innan städfirman kommer in så är det bäst att plocka undan alla saker och se till att de verkligen kan komma åt i alla vrår. Detta gäller både för vanlig städning och den större säsongsbetonade storstädningen. Hos Karolf Städservice AB får du alltid hög kvalitet på arbetet. De kan sitt jobb och vet precis hur man får bort fläckar och damm. För hur mycket man än städar varje vecka så brukar det kännas skillnad efter en vårstädning. Hela hemmet skiner på ett alldeles speciellt sätt och det är så rent och fint.

Städa hemmet själv

Det finns dock ett stort antal personer som väljer att själva ta hand om all städningen i hemmet. Man kanske anlitar någon för fönsterputsningen, det kan vara ett riktigt stort arbete. Men på det stora hela så använder man gärna sin lediga tid till hemmet, och att hålla det snyggt och rent. Om familjen är stor så kan alla ha sina egna uppgifter, så att det inte bara är en av föräldrarna som alltid ska städa. Någon kan ta hand om dammsugningen, en annan städar badrummet. alla barn kan förväntas hålla ordning och städa i sina egna rum, och så vidare.

Men så börjar det ju lida mot vår och det kliar i fingrarna att ta itu med storstädningen. Problemet är ju bara att det tar tid, och alla har begränsat av den varan. Då kan det vara bra att läsa om lite tips för att bli ännu mer effektiv med städningen. En del har ju utarbetat ett system som är proffsigt och snabbt. En artikel om hur du vårstädar huset på en förmiddag hittar du i Västmanlands Läns Tidning.

Genom att planera sitt arbete kan man få mycket gjort på kort tid. Men det handlar även om att ha rätt utrustning och produkter. Så det kan löna sig att lägga ner lite tid och planering på sin städskrubb och se till att allt finns till hands.