Så blev huset som nytt efter mögelsaneringen

Jag har bott i ett par hus under mitt liv och det värsta jag har varit med om när det gäller problem jag haft är när jag fick mögel i det första hus jag bodde i. Tyvärr hade det hela att göra med att jag inte förstod tillräckligt om hur man skulle låta huset inspekteras innan man köpte det men faktum är oavsett att jag var tvungen att åtgärda problemet.

Jag gillar att bo i hus även om jag någon gång i framtiden förmodligen kommer att satsa på att bo i lägenhet igen. Det är ju trots allt så att jag blir äldre och när jag väl är gammal kommer jag nog inte vilja klippa gris och sådant på samma sätt som jag gör idag.

Tyvärr vet jag av erfarenhet att alla kan drabbas av mögel i källare av betong och att det är viktigt att få detta åtgärdat snabbt om det sker. Som tur är har jag bara goda erfarenheter av den hjälp jag fått och detta är jag glad för. Allting gick smidigt och så blev huset som nytt efter mögelsaneringen. Det fanns i princip ingenting jag kunde klaga på alls med det hela.

En vän till mig drabbades av mögel på vinden och även detta är ett problem som många har haft även om det inte drabbat mig. Vill du veta mer om hur du får den hjälp du behöver med detta – allt du behöver veta finns på https://avfuktningsteknik.se/tjanster/mogelsanering/vind/ där du också kan se vart du kan vända dig.

Mögelsanering i nyheterna

Det går att hitta den information man behöver i nyheterna. Detta är något jag är glad över eftersom det var så jag fann den hjälp jag anlitade när jag drabbades av mögel. En sak som jag tyckte var hjälpsam att läsa om när det kom till mina problem med mögel var ekonomin. Det är ju så att det kostar en del att sanera och därför ska du alltid planera för kostnader för mögelsanering. Läs mer på den här sidan på SVT Nyheter och se om du har tänkt på allt man måste tänka på för att det hela ska gå så smidigt som möjligt.

Aftonbladet skriver i den här artikeln om huset som blev som nytt efter mögelsanering och detta liknar på så många sätt just min historia även om det inte är det. Jag tycker alltid att det är intressant att läsa om sådana här hus eftersom jag kommer ihåg mycket av hur saker och ting var för mig.

Mina bästa tips vid mögelsanering

  • Jag tycker att bland det viktigaste man kan göra när man står inför en mögelsanering är att kolla upp sin ekonomi. Då kan man få en bättre överblick över vad man har råd med att investera i och hur man ska tänka för att spara ihop till det man behöver. Att få hjälp med en budget är fullt möjligt om man känner att det inte är ens egen expertis. Det kan handla om allt från att fråga en vän eller att boka en tid på banken för att kunna ta bra beslut.
  • Nästa sak du kan göra är att se om någon du känner har varit med om en mögelsanering. Någon som kan svara att så blev huset som nytt efter mögelsaneringen och dessutom tipsa dig om vilket företag du kan använda dig av. Det är ju inte säkert att du känner någon som har varit tvungen att gå igenom detta men chansen finns och då ska du använda dig av den kontakt du har.
  • Samla alla företag du är intresserad av att anlita i en lista och kolla upp dem på nätet. Då kan du få information om vad andra har att säga om företaget och läsa omdömen och rekommendationer.  Du kan till på köpet också ta del av nyhetsrapportering och se om de förekommer i nyheterna på ett positivt eller negativt sätt. Kom bara ihåg att läsa många omdömen så att du inte tar ett beslut baserat på vad bara en enda person har att säga om det hela.
  • Nästa steg är att ställa dina frågor. Det kan vara saker som att så blev huset som nytt efter mögelsaneringen eller något helt annat. Huvudsaken är att du får svaren du vill ha för att känna dig trygg med det du väljer. Företag som har rent mjöl i påsen är mer än glada över att få svara på dina frågor. Är dem inte det så kan det vara så att det inte är företaget för dig. Då är det bättre att välja ett annat företag istället som har bättre kundservice tycker jag. Man ska alltid ställa sig frågan, är det så att du trivs med dem som står bakom servicen. Om inte så är det inte värt det.
  • Det sista jag vill råda alla att göra är att se till att man läser igenom villkoren för det avtal man skriver på. Man vill inte missa något som kan komma att vara avgörande för om man kommer att bli nöjd med den tjänst som företaget utför eller inte. Jag tycker inte att man ska kompromissa om detta på något sätt.

Så blev huset som nytt efter mögelsaneringen

Det var en känsla av frihet att gå in i mitt hus igen efter att det sanerats efter att möglet upptäcktes. Jag är glad att jag gjorde det och att det skedde i tid så att jag inte behövde få mer problem än nödvändigt kring det hela. Jag råder alla att hålla koll på mögel för att försäkra sig om att man inte missar något viktigt.

Då kan det nämligen vara för sent och detta är inte något man vill vara med om när det kommer till något så viktigt som mögel och ens hem. Det är ju en plats där man ska kunna vara utan några problem som dem som exempelvis mögel kan ge. Att vara proaktiv är alltid bättre än att bara hoppas på det bästa.