Renovera huset och sälj det

Om man vet om att man ska sälja ett gammalt hus, så kan det vara en bra idé att renovera det innan man lägger ut det till försäljning. Det kan låta lite otacksamt att renovera ett hus som man ändå inte ska använda, men faktum är att man kan tjäna mycket pengar på att sälja ett fräscht och nyrenoverat hus, även om själva renoveringen kostar en hel del pengar. En renovering på 20 000 kronor kan till exempel öka försäljningsvärdet med en mångdubbel summa, och dessutom skynda på försäljningen avsevärt.

Home styling – ett fenomen som kan löna sig
Så kallad home styling innebär att man stylar om hemmet för att göra det så attraktivt som möjligt för köparen. Ofta handlar det om att man gör hemmet ljust och fräscht, eftersom detta ger ett bättre intryck och minskar känslan av att någon bott in sig i huset under en längre tid. Ljus och öppna ytor gör också att bostaden ser större ut än vad den egentligen är. Den typ av renovering som alla är intresserade av, alltså att få huset fräscht, helt och fritt från skavanker, är dessutom något som blivit mer populärt som en följd av 85 % -regeln. Denna regel innebär att man inte får låna lika mycket pengar till sitt bostadsköp som tidigare och detta gör att många gärna ser att en renovering av bostaden ingår i priset, eftersom man då slipper ta ytterligare ett lån efter att man köpt sin nya bostad.

Fördelar med orenoverade hus
I vissa fall kan köparen föredra ett orenoverat hus även om detta definitivt hör till undantagen. Om man vill genomföra en omfattande renovering och sätta sin egen tydliga prägel på bostaden så är det ofta enklare att renovera ett äldre hus än ett modernt och nyrenoverat.

Läs mer om renovering och försäljning av bostäder på Vimedvilla.com