PH lampa från förr – Tillbaka igen?

Det var ett tag sedan PH lampan hade sin absoluta storhetstid. Det var en lampa som var obeskrivligt populär under många år och det kändes som om nästan alla svenskar hade en PH lampa i sitt kök. Populariteten runt PH lampan är självklart mycket mindre idag, men faktum är att den fortfarande är ganska populär, och försäljningen av nya PH lampor har tagit fart nu igen. Det verkar alltså som att PH lampan är på väg att bli riktigt populär igen. Dock så är jag helt säker på att den aldrig kommer bli i närheten lika populär som den var under sin absoluta storhetstid.

Det har nu gått snart 90 år sedan den första PH lampan tillverkades. 90 långa år. Man kan fråga sig hur PH lampan har kunnat överleva så länge. Den har varit populär i flera generationer och fler människor än vad man kan tänka sig har köpt den under åren.

Men vad är det som är så speciellt med en PH lampa?

Egentligen är det inget som är speciellt med en PH lampa. Det är egentligen bara en vanlig kökslampa, som av olika orsaker råkat bli väldigt populär. Orsaken till detta tros vara den nyskapande och innovativa designen som när den lanserades var något som låg långt före sin tid. Modellen på lampan var väldigt annorlunda mot vad som var normalt tillbaka på den tiden. Kanske var det därför den blev så väldigt populär och älskad av oss konsumenter. Att den låg så pass mycket före sin tid tror jag själv är den största orsaken till att PH lampan överlevt och fortsatt vara populär så många är. 90 år är helt otroligt, och det finns fortfarande en marknad för PH lampan. Vem vet hur länge den kommer att finnas kvar? Är du intresserad av detta så ta och kolla in en populär PH lampa online.