Ny och modern möbeldesign

mobeldesignDagens möbeldesigners är modiga och de har möjlighet att dra sin inspiration från så många olika tidsperioder och traditioner. Då man väl börjar fördjupa sig i designmöbler så inser man hur många inriktningar och stilar som finns idag. Moderna möbler kan vara tillverkade i allt från plast till papp, och vad man väljer beror förstås

på den typ av boende man har och vad man förväntar sig av sina möbler. En lampa gjord av silkespapper kanske är vacker och spännande, och har man möjlighet att underhålla den på rätt sätt så blir den en vacker detalj i inredningen. För barnfamiljer så handlar det dock ofta mer om funktion än om unik design. Då man inser att det kommer att dröja minst ett årtioende tills man kan inreda på ett normalt sätt igen så eftersöker man ofta möbler i olika färg och stil som tål att slitas och målas på.

Modern möbeldesign introducerar slitstarka material och unika lösningar. Ett rum för barn kan ha billigare möbler, men dessa kan snyggas till med hjälp av klistermärken som är särskilt anpassade för att dölja fula märken och treåringens konstverk. Det här gör det möjligt att hela tiden utveckla sin boendemiljö utan att för den sakens skull skaffa dyra möbler.

Modern möbeldesign är vad vardagen behöver

modern möbeldesignModern möbeldesign beaktar faktiska behov och den är anpassad till verkligheten. När man till sist når den dag då en designlampa i kristall och glas hänger säkert så kanske man redan har förälskat sig i pappvarianten som man skaffade då barnen var små. Modern möbeldesign kan nämligen vara otroligt vacker samtidigt som den är praktisk och kostnadseffektiv. Om man är intresserad av moden design så kan man hänga med i tidningar och även gå på konstutställningar. Det kanske inte blir så att man själv skaffar nya möbler men det kan vara roligt att se vad som är på gång och på de möjligheter som finns för den som inte har något emot att testa något nytt och annorlunda.