Matcha designmöbler på rätt sätt

skandinavisk-designmoblerDet är ganska vanligt att man har möbler som inte kommer från samma märke och som dessutom har olika formspråk och färg. Har man vant sig vid en brokig interiör så kanske man inte tänker så mycket på detta men det går att få ordning på sina möbler utan att kasta och köpa nytt. Tar man en titt på varje rum så inser man snart om det finns en viss färg eller stil som är dominant och då kan man jobba vidare med detta och anpassa sina designmöbler så att de passar bra ihop och tillsammans bidrar till en helhet som känns balanserad och attraktiv.

Köket – I köket så har man kanske ett bord och några stolar samt skåp. Om det är så att skåpen har en viss färg och stil medan möblerna i rummet har en helt annan så kanske detta skär sig. Man kan då välja att skaffa en duk som passar bättre ihop med luckor och bänkar eller så kanske man byter ut luckorna eller deras handtag för att få en jämnare design i rummet. De designmöbler man har i ett kök kan vara gjorda av trä och då kan man slipa och måla om ifall man har ork och lust till detta.

Vardagsrummet – I vardagsrummet så kan man ha riktigt många olika stilar samlade på en liten yta. Om soffgruppen tar störst plats så kan man börja med denna. Skaffa överdrag och kuddar som går ihop med den färg som finns på väggarna. Lägg till en matta som även den passar stilen och färgen. När detta är gjort så kan man jobba vidare med att se till att lampskärmar till lampor får rätt nyans och färg, samt att övriga möbler inte skär sig alltför mycket vad gäller material och färgskala. Möbler i trä kan man som sagt enkelt måla om och stolar får lätt en ny design genom att man lägger till kuddar att sitta på.

italienska-designmoblerSovrummet – I sovrummet så bör det inte vara så svårt att matcha designmöblerna på rätt sätt. Har man en viss typ av säng och en sängbyrå och hylla som inte hör ihop så kan man fundera på att måla om eller att använda sig av möbelklistermärken. Man kan också göra en hel del med de tyger som på ett naturligt sätt ingår i detta rum. Skaffa ett nytt överkast eller byt ut gardinerna för en positiv effekt. Man kan även fundera på om den hylla man har kan bytas ut mot en enklare variant som är mer tillbakalutad och som man fäster på väggen. Den här typen av hylla ger även mer utrymme på golvet.

Badrummet – Om du inte har råd med marmor och lejontassar på badkaret så kanske du kan matcha designen i badrummet lite bättre genom ett nytt toalettlock och med accessoarer som har samma färg som resten av inredningen. Tvålkoppar och tandborstmuggar med sugproppar är lätta att lägga till och fästa på badrummets vägg. Handdukar kan också matchas om du är redo att köpa nytt för matchandets skull.