Interiören viktigare än man tror

Om man går och funderar på om man ska starta en restaurang är det nog en hel del som snurrar i skallen. Det är ju nämligen inte bara maten som är det väsentliga. Även om det så klart är det som ska locka gäster till restaurangen. Det gäller att försöka komma på ett koncept för restaurangen och hur man vill att den ska vara. Vilken typ av mat det är man vill servera är kanske den viktigaste punkten. Därefter kan man fokusera på detaljerna.

Någonting som är väldigt viktigt för en restaurang är faktiskt inredningen. Den spelar nog till och med större roll än man tror. För när folk ska beskriva ett ställe så går de inte bara på maten utan också hur miljön är. Inte sällan kan man beskriva ett ställe som till exempel ”du vet det där mysiga stället med gamla lampor och 50-tals möbler” eller ”men det stället är så sterilt, vitt och stelt”. Ibland är det lite lättare att komma ihåg just inredningen om inte namnet fastnar på tungan. Och om man är medveten om detta så inser man ju också hur viktigt det är att lägga ordentligt med krut på att skapa en riktigt skön atmosfär oavsett vilken stil man är ute efter att det ska vara på stället.

Mycket av det som kommer från en tid som flytt hittar återigen ett hem i en restaurang. För det är ju tämligen modern numera att återanvända. Den kanske just nu modernaste restaurangen är Mr French som verkligen satsat på sin interiör. Varför inte gå in hit och hämta lite inspiration? Det är trots ett väldigt bra sätt inför när man ska göra någonting själv. Man går ut till andra ställen och ser hur dem har gjort och på så sätt kan man få idéer om hur man själv skulle kunna göra. Kanske har man helt galna idéer som kommer att gå hem hos gästerna eller också gör det inte det. Det är svårt att veta, för att inte tala om omöjligt egentligen. Försök kika på vad som är i ropet för tillfället men var inte heller för smal i din interiör. Du vill skapa en plats dit man kan komma även om några och trivas och inte känna på ett negativt sätt att man förflyttat sig bakåt i tiden.

Förutom en restaurangs interiör finns det lite andra saker man kan tänka på som ger mervärde också. Till exempel är det inte fel att försöka få in lite livemusik emellanåt för att locka nya gäster. Man får helt enkelt låta fantasin flöda när det gäller det inre. Och i köket, det är där magin sker!