Håll rent i huset med rätt städning

Många håller med om uttrycket ”Min hem är min borg”. Det är det trygga ställe man alltid kan komma tillbaka till. Det ställe där man alltid trivs efter en hård dag på jobbet. I alla fall om det är rent och snyggt så att inte en hel kväll behöver läggas på städning.

För vissa känns det okej att städa av hemmet någon timme i veckan medan det för andra är en pina varje gång det behöver ske. Eftersom alla har olika tycke och smak gällande hemstädning har städföretagen en palett av olika städtjänster för att alla ska kunna köpa just den tjänsten som passar dem bäst.

Hemstädning är den vanligaste städtjänsten som verkligen fick ett upplyft när RUT-avdraget infördes. En del beställer den enbart en gång då och då medan andra tecknar hemstädningsabonnemang. Vid hemstädning sker en rejäl ”veckostädning” med allt från damning och dammsugning till rengöring av toalett och micro. En ordentligt grundläggande städning.

De som vill få det städat än mer ordentlig kan beställa storstädning. Denna går att jämföra med flyttstädning men med den skillnaden att inte huset är tomt när städningen genomförs.

Efter hemstädning kommer just flyttstädning som de vanligaste städtjänsterna. Den stora fördelen med att beställa flyttstädning är att det alltid ingår städgaranti. Skulle hyresvärden slå ner på städningen är det städbolagets uppgift att ordna detta. Antingen genom att städa mer eller betala den bötesavgift som man kan bli belagd med om flyttstädningen inte genomförts perfekt.

Utöver dessa finns det även en ytterligare städtjänst som blivit allt mer populär i storstadsområdena. Priset på insatslägenheter och hus i Stockholmsområdet går stadigt uppåt och de som kan locka till sig en enda extra budgivare kan tjäna flera tusen kronor när väl budgivningen kommer igång. Det är den stora orsaken till att visningsstädning i Stockholm, Göteborg och Malmö vuxit till en mycket stor tjänst hos städföretagen.