Ett fotografi blir en tavla

Även om minimalism är väldigt populärt när det gäller inredning i Sverige så är det trots allt lite tråkigt om man inte pyntar sina väggar med någonting. Det behöver nödvändigtvis inte vara traditionella målningar på en duk för den sakens skull.

I dag finns det flera olika alternativ angående vad du kan ha på väggarna så att det inte gapar tomt. Det blir oftast lite mer hemtrevligt också när det finns något att titta på. Och det behöver som sagt inte nödvändigtvis vara en tavla av en känd konstnär.

Du kan till exempel själv ge dig på att försöka måla en tavla så som du skulle vilja ha den om du känner för det. Men om du inte känner dig tillräckligt manad för en sådan utmaning men ändå vill pryda dina väggar med någonting fint så finns det alltså fler alternativ.

Dina minnen

Med teknikens framfart har det dessvärre också inneburit att många glömmer bort att framkalla sina bilder. Många använder dessutom sin telefon. Och de bilder som ligger i digitalkameran på ett stort minne kommer sällan längre än till datorns hårddisk.

Och för att du ska ha lite glädje av dina digitalbilder, samtidigt som du får upp något fint på väggen som innebär att du kan tänka tillbaka på ett visst ögonblick med ett leende, finns det möjligheten att framkalla bilderna som stora canvastavlor.

I dag kan du med andra ord sitta hemma i lugn och ro och bläddra igenom dina bilder och välja ut ett antal som du tycker är extra fina eller speciella. Du kanske till och med redan vet de perfekta platserna som du kan hänga upp canvastavlorna på!

När du väl ha bestämt dig för vilka bilder du vill trycka upp som canvastavlor kan du snabbt och lätt beställa dina fina minnestavlor via olika sajter på nätet i dag. Nu kommer du att kunna ha mer glädje av dina fotografier än om de ligger kvar på en hårddisk och glöms bort allt eftersom.

Gå på vernissage

Om du verkligen är intresserad av konst är det inte så dumt att gå på en vernissage då och då. Det behöver nödvändigtvis inte betyda att du ska köpa en dyr tavla. Men det kan vara roligt och dessutom kan det fungera som inspiration till dina egna verk. Det är aldrig fel att få nya infallsvinklar och idéer.

Under helgerna brukar det ofta anordnas olika vernissager runt om i landet som du kan få nys om i tidningen till exempel. Nu kan du bland annat se Rivieramålarna som ställer ut i Ängelholm. Rivieramålarna består av fem akvarellmålare som har träffat varandra varannan vecka under de senaste fem åren.

Och även dessa konstnärer menar att de tittar på andra verk och skapelser för att finna inspiration men också för att utvecklas själva som målare. Det är aldrig för sent att börja måla. Självklart tar det tid innan man hittar sin egen stil och lär sig vissa saker. Men det viktigaste är att det är roligt.