Designmöbler för små hem

designmobler-sma-hemIbland så får man acceptera ett mindre hem för att få råd med att bo i ett område som man är intresserad av. I New York så finns det folk som bor i lägenheter som är lika stora som en större garderob bara så att de kan befinna sig ett stenkast från Central Park, och i Stockholm så finns det gott om vuxna singlar som tycker att det är OK att sova en halvmeter från taket då detta innebär att man får råd med ett centralt boende. Ska man bo litet så är det viktigt med designmöbler som är anpassade för det lilla boendet. Dessa får man kanske själv utveckla men många gånger så kan man finna smarta lösningar i möbelbutiker på nätet.

Sängen som är mer än säng – Sova måste man göra men vad ska man göra om man bor i ett rum där kök, arbete, socialt umgänge och vardagssysslor ska få plats sida vid sida om sängen? Kan man bygga på höjden så bygger man förstås en loftsäng eller så köper man en färdig variant som inkluderar förvaring och skrivbord. I små hem så drar man stor nytta av en smart säng som kan förvandlas till andra möbler. Ett exempel på detta är sängen som under dagtid viks in i en garderob där man även får plats med täcken, kuddar och annat som man inte vill ha framme då man inte sover.

Miniköket – I det lilla köket så kanske man får kombinera diskbänk med bord. Det här är inte alltid så lätt och det hela beror förstås på den ursprungliga planlösningen. Man får vara beredd på att använda sig av hyllor som sträcker sig hela vägen till taket samt lösningar där man helt enkelt hänger upp diverse köksredskap på väggen. En smart designmöbel för köket är magnetlisten som man kan använda för knivar och annat av metall som inte får plats i vanliga lådor. Det här är även en pryl som gör köket mer barnsäkert.

designmobler1Skrivbord och matbord – Ta en titt på dagens lösningar för bord. Man kan få ett skrivbord som är ett matbord som är ett konferensbord. Om man ska arbeta flera vid bordet så kan man fälla upp en skärm för att få privata arbetsplatser och bättre belysning. Det finns så många smarta designmöbler som är gjorda för att inkludera flera användningsområden på ett sätt som är både praktiskt och snyggt. Det kan kosta lite mer att investera i den här typen av möbler men det kan det ju vara värt när man får det så bekvämt i sitt hem.

Om du är på jakt efter möbler till det lilla utrymmet så ska du börja online i butiker som erbjuder smarta lösningar. Det här spar tid och du kan även finna fina erbjudanden som gör att du sparar pengar på verklig kvalitet. Handla bara då du är säker på att en möbel verkligen får plats i ditt hem och att den verkligen lever upp till dina förväntningar och behov.