Designhotell i Stockholm – Berns Hotel

 

Berns Hotel är en av Stockholms bäst bevarade hemligheter. Det ligger diskret i en gränd mitt i Stockholms City och är ett litet boutique-hotell med unika rum och personlig service. Hotellet är anrikt – förra året fyllde det 150 år, vilket de firade med ett ordentligt ansiktslyft. Under tre års tid har hotellet renoverats och i samband med 150-årsfirandet var samtliga av hotellets 82 rum nyrenoverade.

Kändistätt hotell

Hotellet har rum i fem olika kategorier, nämligen standard singel, standard dubbel, superior, superior de luxe och sviter. Samtliga rum är unika, inget rum är det andra likt. Hotellets rum har också konstverk som flyttas runt med jämna mellanrum för att göra rummen mer levande. Tanken är att gästerna ska känna sig så välkomnade på hotellet att de ska trivas så som i sitt eget vardagsrum. En annan sak som gör Berns Hotel så unikt är att hotellet har gästats av många kändisar och stjärnor genom åren. Eller vad sägs om Noomi Rapace, Rihanna, Dalai Lama, Bill Gates, Robbie Williams, Justin Timberlake och Beyoncé.

Stockholms mest kända nattklubb

Berns Hotel ligger intill Nybrokajen i centrala Stockholm i en imponerande byggnad från 1863. Hotellets centrala läge innebär närhet till Gamla stan, Dramaten och det kungliga slottet. Från den intilliggande hamnen avgår skärgårdsturer och sightseeingbåtar. Ska man boka hotell centralt i Stockholm är Berns Hotel ett bra val. På Berns Hotel finns inte bara hotellverksamheten utan också en populär konsertsal och en av Stockholms bästa och mest kända nattklubbar. Som gäst på hotellet får man ett VIP-band till nattklubben och gratis inträde. Frukost serveras i en majestätisk frukostsalong med kristallkronor och speglar. I lobbyn hittar man intressanta konstutställningar. Hotellet har en fransk bistro och bar med utsikt över Berzelii Park. Det finns också en asiatisk restaurang, Asiatiska, som faktiskt var den första kinesiska restaurangen i Sverige. Berns Hotel har många uppskattade faciliteter, så som room service dygnet runt, parkeringsservice, gym, luftkonditionering, gratis internet och minibar.