Dekorera din mat snyggt

Det är ju roligare att äta fin mat, visst är det viktigaste att maten smakar gott men för att ge ett riktigt proffsigt intryck så bör maten också se fin ut. Till och med de enklaste rätterna, som en ostsmörgås, kan dekoreras snyggt och få dina matgäster att tro att de blivit serverade av en mästerkock. Men för att verkligen lyckas med detta så behöver man effektiva redskap, visst kan man investera i en mängd olika redskap som ett zestjärn, potatisskalare och så vidare. Men om man ska göra som kockarna så behöver man bara investera i ett viktigt redskap, vilket är skalkniven. För att dekorera din mat snyggt så bör du hellre investera i en effektiv skalkniv av hög kvalitet än många små redskap av sämre kvalitet. Här är tre dekorationsidéer:

Möss till ostbrickan: Som vi alla vet så älskar möss ost, och även om vi inte vill ha riktiga möss på ostbrickan så kan man göra möss av rädisor för att dekorera den. Det enda man behöver är en rädisa per mus och nejlikor. Till att börja med så skär man en skiva från ena sidan av rädisan, vilket blir undersidan av musen, denna skiva skär man sedan ett V i. På motsvarande sida om rädisan så skär man ett hack och trycker i skivan, vilket blir musens öron. Ta sedan två nejlikor och sätt i under öronen för att få två ögon.

Romantisk smörgås: Om du vill överraska någon med en frukost på sängen så borde du verkligen prova att göra denna smörgås. Till att börja med så förbereder du en helt vanlig smörgås med ost eller skinka. Sedan skär du två gurkskivor, men på snedden så att skivorna blir avlånga. Dessa läggs sedan tvärs över varandra för att forma ett hjärta, men för att riktigt få till formen så skär ett snitt rakt igenom och plockar bort de små ändarna som blir över i mitten. Sedan tar du en tomat, vilken du skalar i ett enda svep. Den långa remsan av skal lindas sedan ihop för att forma en ros. Lägg sedan gurkhjärtanet på smörgåsen och rosen uppepå gurkan.

Smaskig orm till fredagsmyset; Denna orm är perfekt för snacks och kan varieras på många olika sätt. Ta en gurka och ur änden utan kvist skär du ut en skåra vilket blir ormens mun, i munnen så kan du sätta en strimla paprika för att få en tunga. För att få till ögon så skär en paprikafylld oliv på mitten och sätt fast med tandpetare. Sedan är det dags att dekorera ormen med det du vill servera, det kan till exempel vara ostkuber, morotsstavar, godis eller vad du vill som du sätter fast med tandpetare på ormens rygg.