Fördelar och nackdelar med begagnade designmöbler

begagnade designmöblerMånga väljer att handla begagnade designmöbler för att detta sparar pengar. När det handlar om designmöbler så kan det ju vara så att man tjänar stort på att få kvalitet till en billigare peng men man ska komma ihåg att det även finns nackdelar med begagnade möbler. Om man istället kan handla nytt online för liknande priser så är detta en bättre lösning men det beror förstås helt på vad man ska ha möbeln till och den budget som man har för köpet.

Låt oss börja med fördelarna…

Priset – Priset på begagnade designmöbler är förstås mycket lägre än det man får för nya pinaler. Om man kan köpa en stol som är i gott skick till en bråkdel av det ursprungliga priset så kanske man tycker att det är okej att den har flagnat lite i färgen eller att den har repor på stolsbenen.

En möbel som bevisat sin prestanda – En begagnad möbel som verkligen har använts och som fortfarande är i gott skick har ju bevisat sin prestanda. Om man kan lita på personen som säljer möbeln så bör man kunna göra ett riktigt klipp genom att få en möbel som kommer att hålla länge tack vare gedigen design och hållbara material.

Unika möbler – När man letar efter en mycket unik möbelmodell så kanske den inte finns i nyproduktion och då är det begagnat som gäller. Man får kanske ha lite tålamod och lusläsa annonser för att få fatt i designmöbeln som man drömmer om. Man kan ju även själv annonsera om att man vill köpa den så att säljare själva kan höra av sig. En unik och ovanlig möbel har även en personlig känsla som man sällan får med helt nya kreationer.

Några nackdelar att betänka…

Kopia eller original – Det här är något som kan vara svårt att avgöra. Säljaren säger att det är en Alvar Aalto men om man inte själv kan avgöra detta så kanske man blir lurad. Köper man nytt så får man ju en stämpel på att det man köper är det som butiken säger att det är. Det har vi goda erfarenheter av hos Luceart.se som är en butik att rekommendera på nätet!

Inga garantier – När man handlar begagnat så får man heller inga garantier. Om möbeln går sönder dagen efter köpet så finns det inget att göra åt saken. Liksom med begagnade bilar så köper man möbeln i befintligt skick så det är viktigt att noga undersöka den innan man betalar och plockar hem den.

Farliga situationer – Det ska också nämnas att begagnade köp kan vara livsfarliga. Om du till exempel ser en annons om en fantastisk möbel till ett otroligt pris så ska du undersöka varför priset är så lågt. Det finns tyvärr skummisar som dyker upp på annonssajter online. De låtsas att de har begagnade designmöbler att sälja men är i själva verket ute efter att råna folk som inte är uppmärksamma. Stäm aldrig träff i ditt eget hem eller på en avskild plats utan att först se till att du har det stöd som behövs om det skulle visa sig att en skurk dyker upp.