Att inreda kring poolen

Att en väl genomtänkt inredning gör att man trivs i sitt hem håller de allra flesta med om. Men lika viktigt är det att ”inreda” utomhus. Att göra trädgården till ett bekvämt ställe att vara på och då särskilt på de varma sommardagarna.  Många familjer (särskilt barnfamiljer) köper en mindre pool för att svalka sig när solen värmer. Är det bara till de små barnen så kanske den uppblåsbara minipoolen används. Den plockas bort efter att man använt den så med tanke på planering av trädgården så spelar den inte någon större roll. Annat blir det om man ska ha de större modellerna där hela familjen kan bada samtidigt. Dessa pooler är uppmonterade hela året eller i alla fall hela sommaren. Det är om man har en sådan modell som man bör fundera hur man gör det snyggt i trädgården kring den.

Innan ni läser resten av texten så måste ni tänka på att hålla poolen ren med en riktig pooldammsugare eller något liknande. Det är A och O att hålla den ren. Bakterier och annat kan frodas i smutsigt vatten.

Några saker man bland annat kan tänka på är följande:

1. Ljussättning både funktionell och snygg
Att ha ljus i trädgården gör det både mysigare och men funktionellt. Ledljus ut från huset fram till poolen är något som starkt rekommenderas. De sena sommarkvällarna är det mörkt ute men fortfarande så varmt att man kan ta ett nattdopp utan problem. Ett perfekt sätt att varva ner när arbetsveckan är slut och man ska fira in att helgen har kommit.  Men då ska det vara enkelt. Därför är små lyktor som visar vägen fram en bra investering.

2. Avskärmning
Barnen bryr sig sällan om grannen står och tittar på när de badar. Men vuxna brukar anse det vara trevligare att få bada lite mer privat. Även om man tycker att man inte syns speciellt bra från vägen eller från grannens gård så ska man undersöka saken. Ställ dig där folk brukar gå förbi och titta in mot poolen. Hur mycket ser du egentligen?  Ett alternativ kan vara att sätta upp en avskärmande panel av bambu eller liknande.