En helhet i badrummet

Det lönar sig att tänka igenom sitt val av inredning redan när det är dags för en renovering av badrummet. Hur man vill att badrummet ska se ut och vilken känsla man vill ha i rummet behöver man sätta redan från början. Idag är det många trender som gäller men den trend som ständigt är populär är den ljusa. Man inreder med vitt och ljusa ytor. Detta ger en känsla av enkelhet samtidigt som de kan bli strikt och en lite rakare stil. Det finns många variationer på den ljusa stilen. Ofta så bryter man av med en färgklick av något slag. Det kan vara i form av en textil som kuddar, filtar eller mattor. Eller så använder man färgglada ramar eller kanske lampor för att göra rummet mer intressant. De rums som vi gör om och satsar lite extra på är just badrummen och köken. Här är det viktigt att behålla en modern känsla samtidigt som vi vill att dessa rum ska vara enkla att hållas rena. Vill man göra om och satsa på en ny inredning i sitt badrum kan det vara läge att göra detta i samband med en renovering.

I äldre hus kan det behöva dras om rör eller så är det ytskikt som ska ses över. Detta är inte helt enkelt att göra själv och samtidigt väldigt viktigt att man får till rätt så man undviker onödiga och kostsamma fuktskador. Det smidigaste är att se sig om hos olika företag och få en badrumsrenoverings offert innan man sätter igång med själva inredningsdetaljerna.

Mängder med stilar, variationer och inspiration

I badrummet kan man faktiskt bryta av helt från den stil man har i övriga hemmet om man vill. Badrummet är ett rum för sig och här kan man skapa en oas som inbjuder till avkoppling. Har man tur och har ett hus med lite större badrum bör man satsa på ett badkar och en belysning som går att dimma. Tidigare var det bara dusch som gällde men idag blir det allt tydligare att vardagslyx består av tid. Tid att koppla av och tid att inte behöva göra någonting. Det är faktiskt badrummet som ökat kraftigt i användning när det gäller just avkoppling. Här kan man skapa en oas med levande växter, ljus och kanske en rottingstol för avslappnande läsning efter ett varmt bad. Satsa på en bra belysning som du kan öka eller minska med årstiden. Starkt ljus är att föredra när vi står framför spegeln och svagare när vi kopplar av i badet. Jobba vidare på dessa tankar och försök vara så klar i hur slutresultatet kommer se ut innan renoveringen sätter igång.